Om Gården

Om oss

Regina & Oskar. Bönderna på Ekogården i Kräkånger. Här lever vi vår dröm med gårdsliv, odling och får och ett stort intresse för ekologisk mat och hantverk. Gården är Reginas barndomshem där vi nu är tredje generationen bönder. Vi bor ute vid den vackra Västerbottenskusten närmare bestämt i Kräkånger. Här odlar vi en massa goda grönsaker och håller får som betar på strandängarna. Allt ekologiskt, det är vår filosofi!

Vi tog över gården 2010 från Reginas nu pensionerade föräldrar och tillika odlingsfantaster. Då började vi med ekologisk lammuppfödning för att 11 år senare ta steget att även bli grönsaksbönder.

VÅRA FÅR

Visste du att får och lamm är fantastiska landskapsvårdare som älskar sly och buskar och hjälper till att hålla landskapet öppet. Nere vid havet har vi restaurerat ett gammalt strandbete som varit igenväxt i många år. Där går nu tackorna och betar, håller landskapet öppet och dessutom bidrar till en ökad biologisk mångfald.

Här på gården bor 250 tackor och deras lamm + några avelsbaggar. De är av den spralliga och nyfikna rasen Gotlandsfår och den lite latare korsningsrasen Finull/Texel. Vi tar tillvara på allt från fåren, både kött, skinn och ull och förädlar till fantastiska produkter som vi säljer i vår gårdsbutik.

ODLING

Även vi blev förälskade i grönsaksodling! Vi odlar grönsaker på friland på ca 1,5 ha. Morötter, kål av alla de slag, trädgårdsgrönsaker och potatis. Under den hektiska sensommaren/hösten skördar vi för glatta livet och säljer på Bondens marknad, Reko-ringar och restauranger och packar grönsakskassar till alla er grönsaksmumsande kunder.

Varmt tack för att du handlar från oss!
Regina & Oskar

BOKA PAKET.